Palo Santo, a Sámánfa

 

Palo Santo, a Sámánfa

Palo Santo - Szent Fának is hívják, Peruból és Ecuadorból származik.

 
Meghatározott időben, és meghatározott mennyiségben vágják le az idősebb fáknak a törzséről, a kéreg bizonyos részéről, úgy, hogy maga az élő fa ne sérüljön meg, mindezt szigorú törvények szabályozzák Ecuadorban és Peruban.


Régen az Inkák, tisztító szent füstölőként használták, mert úgy tartották elűzi a gonosz szellemeket és a távol tartja az emberektől a rontást, balszerencsét, a rosszindulatot és negatív energiákat is.

Napjainkban Peru és Ecuador lakatlan területein és erdőiben élő Sámánok használják különböző rituálék és szertartások alapvető eszközeként, mivel a különleges illatú és erejű füstölő teljes auratisztító és ördögűző hatást vélnek, így az egész aurát és energetikai rendszert képes tehermentesíteni és áttisztítani.

Bármikor és bárhol ha használjuk a füstölőt nyissunk ablakot, szellőztessünk közben, hogy a felszabaduló negatív energiák ne maradjanak bent a lakásban, hanem ki tudjanak menni!

Nem csak tértisztításra kiváló, hanem ásvány ékszereinket is érdemes tisztítani a füstjével. Különösen azoknál az ásványoknál amik porózusabbak és emiatt nem tisztíthatóak vízzel. Ezek az ásványok például: Angelit, Hemimorfit, Malachit, Türkiz, Lazurit, Krizokolla, Quantum Quattro, Azurit, Kunzit, Hiddenit, Szelenit, Cölesztin.

Egy ásvány igényel minden alkalom után tisztítást, ez pedig a Rózsakvarc!